Då var det dags för den första turneringen för fristilslandslaget. En tävling med 12 nationer GBR, POL, GER, FIN, RUS, EST, SLO, ISR, BLR, LAT, LTU och vi från SWE var med i årets tävling som avgjordes för 15 gången. Till årets tävling kom det 254 invägda fristilsbrottare enbart i kategori ungdom 1994-97. När vi kom till hallen kändes det stort för alla oss i truppen, mycket förväntningar och en och annan nervös blick syntes till en början.

Det är ju förståeligt eftersom att ingen har någon internationell erfarenhet, alla visade god karaktär och sammanhållningen i vårt team visade återigen att vi kan samla oss och prestera när det gäller. Vi fick då lottningen och det visade sig att vi skulle få det tufft redan från början och att det va bara att se till att våra killar värmde ordentligt och sen förbereda sig inför sina kommande matcher.

Killarnas matchresultat

42kg Noa Rantatalo:

Minetas LTU Vinst Fall

Vasiliauskas LTU Vinst 2-0

Prilipkin RUS förlust 4-4, 7-4, 3-5 inget återkval

58kg Albin Karppinen:

Ruhanen FIN Vinst 2-1

Pauliuscenko Vinst 2-1

Auga RUS förlust Fall

Zacharov RUS vinst Fall

Bronsmatch: Silanpää FIN förlust 1-2

63kg Elias Pettersson:

Solovjovs LAT förlust 0-1, 0-3 inget återkval


76kg Kim Stenberg:

Petkevicius LTU Vinst 2-0

Valantinas LTU Vinst 2-0

Kikors LAT Vinst 2-0

Passov GER Vinst 2-0

Final: Spurins LAT förlust 3-4, 3-6

54kg Samuel Thaken:

Kvasnij POL förlust 0-3, 1-2 inget återkval

54kg Houssam Ali:

Trifimov LTU Vinst Fall

Grigorian RUS Vinst Fall

Ogonovski POL Vinst 4-1, 0-5, 5-1

Petrosian RUS Vinst 2-4, 4-0, 2-0

Final: Buslys LTU Vinst Fall

69kg Viktor Stenqvist:

Beliaevs LAT Vinst Fall

Navikas LTU Vinst 6-0, 6-1

Mahmudov GER förlust 0-1, 1-1, 0-3 inget återkvalEtt GULD !! ett SILVER i vår första internationella turnering är helt underbart!!

Ska inte glömma att vi var framme i en bronsmatch också. Vill givetvis Gratulera Houssam "husse" Ali till hans guldmedalj, väl förtjänat efter mycket bra brottning.

Grattis även till Kim Stenberg som brottades bra, så bra att det räckte till sig ett silver. Tycker alla våra killar försöker brottas på ett positivt sätt och försöker ta poäng i alla lägen. Med tanke på det så tycker jag att vi gör ännu bättre ifrån oss rent resultatmässigt.

Visst vill jag att vi ska vinna alla matcher såklart men vi måste inse att vi är nya på fristil och har våra mål ligger betydligt längre fram i tiden så vi hinner brottas snålt vi med när det kommer behövas bättre.

Det finns saker vi behöver jobba på och det känns tryggt att vi vet vad det är som är viktigt den närmaste tiden, sen är det dags att åka ut igen och se hur vi ligger till.

Jag har haft med mig en coach vid min sida och det var Marcus Axelsson. Marcus är en 45 år ung Eskilstuna kille som haft en bra brottarkarriär som ung.

Nu brottas hans son och Marcus har kommit tillbaka till brottarsporten vilket jag och vårt fristilsteam är mycket glada för och vill hälsa honom varmt välkommen.

Vi fortsätter årets satsning på fristilen med egna medel för att fullfölja våran plan och utveckling och framtida medaljer i mästerskap.

Kommande fristilshändelser

Nästa helg 29 oktober avgörs lilla Fyrstads i Fristil i Västerås mellan följande lag:

Västerås BK

Enköpings BK

Team Närke/Värmland

Huddinge BK

Den 12 november kommer Fristilslandslaget tävla i Kouvola i Finland.

SM i Fristil avgörs 26-27 November i Kumla som arrangerar detta SM tillsammans med Hallsbergs BK.

Vänliga Brottarhälsningar !

Kim Frelin

Artikeln inlagd 2011-10-18 00:00:00 av PF
och ändrades senast 2011-10-19 09:05:36 av PF.