Robbans cup

Det hände lite saker runt i kring Robbans CUP iår

Matchbilder från Robbans CUP

Prisutdelning på Robbans CUP

Bilder från Robbans CUP

Intervjun med Johan Eurén i Lidköpings Tidningen

 

P4 Skarborgsradion gjorde intervjuer med Johan Eurén, Curt-Arne Blom och Peter Fredriksson.

I helgen var det dags för den årliga brottningstävlingen Robbans Cup i Lidköping.
På plats bland drya 40-talet tävlande fanns OS-bronsmedaljören Johan Eurén:
- Jag brukar alltid vara med och tävla här om det inte krockar med något träningsläger, berättade Eurén.

Under lördagen var det full fart i Idrottens hus i Lidköping. Drygt 40 seniorbrottare från Sverige och Norge hade samlats för att göra upp om priserna. Det största affischnamnet var Johan Eurén som vann OS-brons i 120-kilosklassen i London i somras. Det var direktfinal för Eurén mot klubbkompisen Tobias Morsing. Som väntat gick Eurén vinnande ur matchen.

Skaraborgska pallplaceringar
I 74-kilosklassen fick vi se två Skaraborgska brottare på prispallen. Det blev guld till Tommy Lundell från Lidköpings Atletsällskap och brons till Manfred Edsberg som representerade Falköpings ABK.

Färre seniorbrottare i Sverige
Under senare år har tävlingarna för seniorer i sverige fått färre deltagare. Varför det är så har man svårt att sätta fingret på. Peter Fredriksson, ordförande i Lidköpings Atletsällskap tror att man behöver tänka om lite och locka med annat i samband med tävlingar. Kanske blir det träningsläger i samband med Robbans Cup nästa år?

Nya regler
På plats i Lidköping fanns också Curt-Arne Blom från Svenska Brottningsförbundet. Han berättade att det internationella förbundet FILA efterlyst regeländringar för att göra brottningen mer attraktiv. Under Robbans Cup testade man för första gången tre nya regler. Regländringarna omfattade bland annat ändrad matchtid i form av två minuters stående brottning i varje period med livtagsklinch vid 0-0 resultat. Övriga två regeländringar var att grepp om fingrar bedömdes som ojust brottning samt att handledsbrottning måste följas av aktion.

Huruvida de nya reglerna kommer införas som en permanent ändring är svårt att sia om. Men Curt-Arne Blom slog fast att förändring kommer det bli för det har det internationella förbundet bestämt sig för.

Här kan ni lyssna på intervjun med Curt-Arne Blom, SBF

Här kan ni lyssna på intervjun med Peter Fredriksson, Lidköping AS

här kan ni lyssna på intervjun med Johan Eurén ÖIS

 

Artikeln inlagd 2012-11-11 01:00:00 av ÖE
och ändrades senast 2012-11-12 20:17:35 av ÖE.