Logga

Svenska Brottningsförbundet

Swedish Wrestling Federation

Fédération Suédoise de Lutte

André Myhrer tilldelas 2012 stipendiet till minne av Mikael Ljungberg. Juryn ger André priset för hans kompromisslösa målmedvetenhet i backarna och ödmjuka inställning till sin omgivning. Stipendiet innebär en prissumma på 50.000 kr och en morotsskulptur i glas signerad Peter Apelgren. Årets stipendiat tillkännages under Mikael Ljungbergs Minnesgolf lördagen 8 juni på Knistad Herrgård.

Myhrer smickrad över utmärkelsen
–Att få utmärkelsen är smickrande och det betyder mycket för mig personligen. Just att få stipendiet utifrån den motiveringen. Det är kriterier som jag själv försöker identifiera mig med och det är sådan jag försöker vara som person. Väldigt kul också att sälla sig till tidigare stipendiater, stora namn såsom Anja Pärsson och Marcus Hellner.

Mitt starkaste minne av Mikael är när han kramade kungen efter att ha vunnit OS-guldet i Sydney. Jag kände inte Mikael och träffade honom aldrig, men jag har förstått att han var en ödmjuk och tillmötesgående människa. En sådan person jag själv försöker att vara
, säger André Myhrer.

Styrelsens motivering
”En viljestark och ambitiös atlet med en beständig ödmjuk glimt i blicken. Med nerver av stål och en klartänkt målmedveten träning är målet konstant i sikte. André Myhrer tränar inte för utmärkelser, han tränar för de stora medaljerna av ädlaste valör.

I OS i Vancouver 2012 knep han bronset. Efter en raffinerad briljans och ett knivskarpt fokus stod han som förste svensk på 19 år som segrare i slalomvärldscupen, efter säsongen 2011/2012. Med en respektfull inställning till sin omgivning och en kompromisslös approach i backarna är André Myhrer helgjuten som årets mottagare av Mikael Ljungbergs stipendium.”

–André Myhrer är arketypen för den vi söker, han har allt vi önskar hos en stipendiat; målmedvetenhet och fokus i sin idrottsliga satsning toppat med en ödmjuk inställning till sin omgivning. Han har godheten i blicken. Vi är supernöjda med valet av André som pristagare, säger Jonas Ljungberg, styrelseledamot i Mikael Ljungbergs Minnesfond och Mikael Ljungbergs bror.

Resan mot OS-medaljer 2014
Resan mot VM 2015 är utstakad, målet är en medalj i ett världsmästerskap. Närmaste satsningen för André är OS i Sotji 2014. Och arbetet är i full gång med att lägga upp en strategi för att lyckas fullt ut.

– Nästa säsong är lite extra speciell med tanke på att man inte genomgår så många OS-uppladdningar i karriären. I nuläget laddar vi för fullt på träningsläger i Trysil - tränar, testar och utvärderar nytt material för att hela tiden ligga i framkant. Efter träningslägret blir det lite lugnare innan det är dags att ta fram en fysplan inför sommaren. Det är två spännande år jag har framför mig, säger André Myhrer.

Stipendiet till minne av Mikael Ljungberg
Stipendiet tilldelas årligen en person inom idrottsvärlden som, enligt stiftelsen Mikael Ljungbergs Minnefond, lever upp till Mikael Ljungbergs värderingar. Stipendiaten ska vara en ärlig, rättvis och ödmjuk person.

Mikael Ljungbergs Minnesgolf
I startältet under Minnesgolfen ingår som vanligt en rad välkända celebriteter – Özz Nûjen, Paul Tilly, Richard Herrey, Magnus Wislander, Hasse Brontén, Johan "Plexus" Oldenmark och Kennet Andersson bland många fler.

Läs mer om minnesgolfen:
www.mikaelljungberg.se/laguppstallningen-fran-arets-minnesgolf-2013/

Artikeln inlagd 2013-04-15 21:12:59 av ÖE
och ändrades senast 2013-04-15 21:13:02 av ÖE.