Rapport Frankfurt Oder 2013

Tre olika plan lastade med hungriga svenska brottare landade i Berlin 6/9.

Vi blev hämtade på flygplatsen och transporterade till sportanläggningen där vi skulle bo och tävla. Vi fick ett bra mottagande och både ackreditering och invägning avlöpte utan problem. Vi blev informerade om att de gamla reglerna gällde i morgondagens tävling.

Efter det var det kvällsmat, och då såg vi att Filas representant och en tysk satt och hade en konversation, och den ebbade ut i att det blev ett möte efter maten med tränarna, där man talade om att de nya reglerna gällde, men bara fyra punkter och de ändringarna gällde till efter VM i september då man skall använda sig av de nya reglerna fullt ut. Vi hade en ganska livlig debatt om poängberäkningen när matchen ska brytas. Tror att det ändrades tre ggr innan vi kom fram till ett beslut.

 

Tävlingen startade 09,00 och redan efter 20 min brottning tror jag att vi hade upplevt fler kast än på en hel tävling tidigare. Med de nya reglerna återvänder vi till den ursprungliga tanken med brottning, men ett tungt ansvar vilar på domaren att han är konsekvent matchen och tävlingen igenom. Är domaren det har vi nog lyckats få ny låga i brottningen. Givetvis finns det småfel som man får justera efter hand men det är ju naturligt. Ett stort frågetecken är ju bara varför man inte genomför hela regeländringen på en gång utan smyger på med fyra punkter nu och resten efter VM?

 

Tävlingen för vår del blev riktigt bra. 2 silver och 2 brons, det anser vi som fullt godkänt.

2a Zakarias Berg: Tar ett par bra skalper och gör en strålande turnering som förstaårs junior.

2a Daniel Soini: Tror att det måste vara en av hans bästa tävlingar. Här kom nog hans genombrott.

3a Bogdan Kourinnoi: Brottas lugnt och stabilt hela tävlingen och plockar fram oväntade kast när det som bäst behövs.

3a Jesper Plato: Gör även han en stark insats där nog de flesta i hallen kommer att minnas bronsmatchen mot greken, som den absolut tröttaste killen i tävlingen.

Övriga killar gör alla det bra, samtliga förluster kom mot blivande finalister eller bronsmedaljörer.

Efter denna tävling var både jag och Jocke övertygade om att vi har kapacitet att göra två bra mästerskap i sommar.

 

9/6 -2013

Robban o Jocke.

Filer associerade till artikeln

Rapport Brandenburg Cup 2013 pdf 10 jun 2013, 0 kB

Artikeln inlagd 2013-06-10 16:56:25 av ÖE