Frank Andersson utsågs till tidernas främsta manliga brottare vid Svenska Brottningsförbundets 100års firande

När SBF firade 100 år, i Västerås i november 2009, kunde inte Frank Andersson närvara.

Flera försök har gjorts för att hitta ett lämpligt tillfälle där Frank kunnat ta emot priset.

Priset är en statyett i blå-gult glas, motsvarande pris till Bästa Kvinnliga brottare genom tiderna delades på jubileumet ut till Sara Eriksson.

 

Nu lyckades Christer Person med att få Frank att komma till Västerås, på Elit bandymatchen mellan Västerås SK och Edsbyn (som hemmalaget VSK vann med 6-2). Frank kom till Västerås med sin Jeanette och 2 barn. Trots att Frank hade över 39 graders feber och var hostig så kom han för att äntligen få sitt pris.

Prisceremonin inleddes med att publiken på nästan 2000 personer fick höra Åke Strömmers radioreferat från VM I Göteborg 1977 där Frank vann sitt första VM-guld. Christer sammanfattade i korthet Franks brottarframgångar, 3 VM-guld, 4 EM-guld, 2 J-VM Guld, OS-brons, massor av SM-guld, Bragdmedaljen samt med slutkommentaren att en av Franks meriter också är att han i deras inbördes möten på 70–80-talen, så har Frank 27 segrar……….Christer  ingen…………….

Innan statyett och blommor överlämnades så uppmärksammade Christer även Franks populära framföranden i t.ex. Robinson VIP, Göta Kanal, Lets Dance, Ladies Night samt all framgång som hästägare.

Svenska Brottningsförbundets ledamot Kenneth Holmberg hade glädjen att överlämna statyett och blommor till en glad Frank.

Filer associerade till artikeln

Frank tidernas manlige brottare.JPG.jpg download 21 jan 2012, 0 kB

Artikeln inlagd 2012-01-20 00:00:00 av ÖE
och ändrades senast 2012-01-21 12:17:48 av ÖE.